ALUAT-DOSPIT

ALUAT DOSPIT

Ingrediente:

400 g faina
30 g drojdie
1 lingura zahar
1/4 litru apa calduta
1 lingurita sare
2 linguri ulei

Mod de preparare :

  • Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.
  • Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici.
  • Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.
  • Se icalzeste cuptorul la 220C.
  • Se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici).
  • Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust.
  • Se lasa in cuptor 20-25 de minute.

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.