Aluat Pizza classic | La Lena

Aluat Pizza classic

Aluatul meu de pizza cel mai simplu, rapid si de fiecare data un succes. Aceasta reteta de aluat o fac de peste 10 ani si chiar veti obtine pizza simpla, delicioasa si pufoasa. Puteti sa reglati cantitatea de aluat si timpul de crestere in tava daca vreti blatul de pizza sa fie mai pufos, sau subtire si crocant. Reteta este pentru 2 blaturi de pizza, de 30-32 cm, puteti in schimb sa faceti si 3 pizza mai medii, in functie de tava pe care o aveti.

Ingrediente

● Faina alba calitate superioara 350 g Cantitatea de faina poate varia in functie de marca si tip – adaugati cate putin daca mai este necesar.
● Sare 0.5 lingurite
● Ulei de floarea soarelui 3 linguri Se poate folosi si ulei de masline
● Drojdie uscata 2 linguri Eu folosesc drojdia Pakmaya.
● Apa 225 ml ● Zahar 1 linguri