Blat de pizza pufos

Tipuri de blat ideale pentru pizza

Nu există nicio îndoială asupra modului în care se prepară o pizza: blatul se obține dintr-un aluat frământat cu mâinile, se coace într-un cuptor de cărămidă (sau cel de la aragaz) și se decorează cu ingrediente proaspete, pe gustul fiecăruia.

Cu toate acestea, există mai multe tipuri de blat ideale pentru pizza, iar deși diferențele dintre ele pot părea minore, fiecare tip de blat în parte oferă un rezultat final ușor diferit, dar la fel de delicios. Aluatul de pizza are un impact semnificativ asupra gustului general, de aceea este important să respecți câteva recomandări esențiale pentru a obține un blat de pizza de nota 10+.

Blat de pizza pufos

O pizza cu blat pufos este perfectă pentru cei care adoră mai mult blatul de pizza decât topping-ul din carne sau legume.

Ingrediente pizza cu blat pufos:

500 grame de făină Raftul bunicii;

20 grame de drojdie proaspătă;

50 ml de ulei;

300 ml de apă caldă;

1 linguriță cu vârf de sare;

1 linguriță cu vârf de zahăr;

Începe prin a amesteca apa caldă cu drojdia și zahărul, după care adaugă uleiul, făina Raftul bunicii și sarea. Știm că vei frământa toate ingredientele energic, adăugând mult drag și pasiune pe parcurs ce vei obține aluatul de pizza. Acum că este gata, ai grijă să-l lași undeva într-un loc călduț la dospit, timp de 40-50 de minute. Acoperă-l și cu un prosopel curat, pentru a se odihni mai bine.

Topping-ul de pizza poate fi alcătuit din ingredientele tale preferate: de la măsline, cașcaval, ardei gras, cârnăciori, șuncă, salam sau bacon, la roșii, porumb, ceapă, dovlecei, ciuperci, etc.

Ia o tavă mare și ocrotește-o cu hârtie de copt. Întinde frumos aluatul de pizza pe hârtia de copt, într-un strat nici prea gros, nici prea subțire. Este momentul să ungi aluatul cu un sos de roșii fie cumpărat, fie pregătit de tine, după bunul plac. Adaugă ingredientele preferate de topping, iar apoi așază tava cu pizza în cuptorul preîncins, lăsând-o la copt timp de 15-20 de minute, la temperaturi mari, între 200-220 de grade Celsius.

Când observi că pizza s-a rumenit la suprafață, este momentul să o scoți din cuptor. Verifică blatul. Cu siguranță este gros, extrem de pufos și moale în interior.