Blat de pizza subțire si fraged

Tipuri de blat ideale pentru pizza

Nu există nicio îndoială asupra modului în care se prepară o pizza: blatul se obține dintr-un aluat frământat cu mâinile, se coace într-un cuptor de cărămidă (sau cel de la aragaz) și se decorează cu ingrediente proaspete, pe gustul fiecăruia.

Cu toate acestea, există mai multe tipuri de blat ideale pentru pizza, iar deși diferențele dintre ele pot părea minore, fiecare tip de blat în parte oferă un rezultat final ușor diferit, dar la fel de delicios. Aluatul de pizza are un impact semnificativ asupra gustului general, de aceea este important să respecți câteva recomandări esențiale pentru a obține un blat de pizza de nota 10+.

Blat de pizza subțire si fraged

Acesta este aluatul de pizza italian adevărat. Dacă închizi ochii, cu siguranță îl poți vedea pe maestrul pizzar din filmele italienești cum mânuiește cu iscusință un aluat de pizza pe care-l învârte în aer, impresionând mulțimile, cu scopul de a-i da consistența ideală.

Chiar dacă tu nu vei învârti aluatul de pizza pe degete, cu siguranță îl poți prepara la fel de bine. Dintre multele rețete blat pizza, am ales pentru tine una simplă, cu reușita garantată.

Pentru a obține un blat pizza subțire, ai nevoie de:

1 kg de făină Raftul bunicii;

400 ml de apă caldă;

100 ml de ulei de măsline;

1 linguriță de zahăr;

42 de grame de drojdie proaspătă;

1 vârf de linguriță de sare.

Cu o furculiță, sfărâmă drojdia pe care o amesteci împreună cu sarea, zahărul și o lingură de apă plus una de făină, până când amestecul se omogenizează. Lasă-l să se odihnească timp de 10 minute.

Într-un bol mare, pune făina, fă o adâncitură în ea și toarnă compoziția din drojdie, zahăr, sare și apă cu făină. Amestecă-le împreună, iar din acest moment, începe să frămânți și să adaugi apa caldă treptat. Ușor-ușor, aluatul de pizza va începe să se lege. Acum că ai reușit să incorporezi toată apa, adaugă și uleiul, după care frământă bine aluatul, până la omogenizare. Continuă să frămânți aluatul de pizza încă 10 minute pentru a te asigura că este gata.

Este momentul să lași aluatul la crescut într-un loc cald, acoperit cu un prosopel curat de bucătărie. Lasă-l la crescut până când observi că și-a dublat volumul. Între timp, poți pregăti topping-ul din ingredientele tale preferate.

Urmează partea cea mai importantă: pentru a obține cel mai bun blat de pizza subțire, ai nevoie de 100-150 de grame de aluat pentru o tavă rotundă. Dintr-un kilogram de făină Raftul bunicii, poți obține 4 pizza de circa 30 de cm. Pe tava rotundă de copt, pune hârtia de copt și întinde bine în tavă cele 100-150 de grame de aluat. Dă tava la cuptorul preîncălzit și ai grijă să coci pizza cu blat subțire la temperatura de 200-220 grade Celsius, timp de 15 minute.