Condimente pentru cartofi la cuptor

Condimente pentru cartofi la cuptor
Condimente pentru cartofi la cuptor

Acesta este un amestec simplu de condimente pentru cartofi la cuptor. Îmi place să îmi prepar singur unele mixuri de condimente, și m-am gândit că ar fi interesant să vă arăt și vouă câteva! Preparați o cantitate mai mare și îl păstrați pentru mai multe porții de cartofi.

E ușor să prepari câte un mix de condimente pentru aproape orice preperat, sau cel puțin pentru cele pe care le gătești foarte des. iar dacă prietenilor și rudelor le place foarte mult cum gătești, le poți face cadou și lor câte un mix de condimente.

Amestecul de condimente pentru cartofi la cuptor este foarte ușor de preperat, trebuie să aveți doar câteva condimente foarte banale, de baza, care probabil nu vă lipsesc din bucătărie.

M-am gândit să fac o întreagă serie de astfel de rețete video, unele cu condimente, air altele cu marinade, și pentru că va fi o serie întreagă va fi câte unul nou, în fiecare joi. Așa că vă aștept pe canalul meu de Youtube în fiecare joi, pentru o nouă rețetă .Nu uitați să vă abonați dacă nu ați făcut-o încă și să activați clopoțelul pentru notificări ca să nu pierdeți niciun video nou. Nu toate ajung și pe blog.

Iată și prima rețetă video cu mix de condimente pentru cartofi la cuptor:

Condimente pentru cartofi la cuptor

Condimente pentru cartofi la cuptor

5 from 1 vote

Rețeta de Cristian BorodFel: CondimenteBucătărie RomâneascăDificultate Ușor

Porții

5

porții

Timp preparare

10

minute

Timp gătireminute
Calorii

5

kcal

Mix de condimente făcut acasă pentru cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 3 lingurițe chimion

  • 2 lingurițe cimbru uscat

  • 2 lingurițe piper

  • 3 lingurițe sare

  • 1 linguriță usturoi praf

Mod de preparare

  • Puneți toate ingredientele într-un mojar și pisați bine până când semințele mai mari se sparg și se macină.
  • Folosiți imediat sau păstrați într-un borcan bine închis, de preferat într-un loc ferit de lumină, cum sunt sertarele sau un dulap.

Rețeta video

[embedded content]

Tips & Tricks

  • Este bine să folosiți sare grunjoasă. Ea eset foarte dură și ajută la măcinarea semințelor de piper sau chimen.
  • Dacă nu aveți un mojar, puteți folosi condimente praf, gata măcinate din comerț, pe care trebuie doar să le amestecați

Acets mix de condimente se poate folosi și pentru cartofi prăjiți sau fierți, nu numai pentru cartofii la cuptor. De obicei eu tai cartofii bucăți ca pentru prăjit, îi stropesc cu puțin ulei de măsline, îi condimentez cu amestec de condimete, apoi îi dau la cuptor. La final, mai presar deasupra puțin mix de condimente.

Desigur, voi puteți ajusta acest mix, după gustul vostru, puteți adăuga sau scaote din condiementele pe care le-am pus eu, sau pornin de la această bază să vă creeați propria voastră versiune.

Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitați să încercați și Mixurile de condimente grecești

Iar dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.

[embedded content]
condimente homemade
carofi la cuptor cu condimente

Credits: Source