Cornulete de post cu gem si nuci, reteta simpla cu ulei si apa minerala
Aceste cornulete de post cu gem si nuci sunt minunate! Nu au forma clasica de cornulet, recunosc, dar sunt atat de fragede si simplu de facut, incat chiar trebuie sa le incercati. Dolofanele mele cornulete cu ulei s-au topit ca prin farmec. Eu am mancat doua cornulete fierbinti, am dat prietenilor nostri mare parte din ele, iar a doua zi, la micul dejun, au disparut toate.
Drept urmare am mai facut o tava astazi, sper sa ne bucuram si maine de aceste minunate cornulete de post cu apa minerala. Unul dintre ingredientele cheie pentru acest aluat de post este apa minerala. Datorita ei, cornuletetele de post vor fi foarte fragede.
Pentru umplutura am folosit gem de prune si nuci, de minune merg umplute cu orice alt gem, magiun de prune si rahat. Mie imi plac mult cu rahat, dar iata ca de data aceasta nu am avut noroc sa il gasesc in magazinele de aici.
Bunica din partea mamei facea aceste cornulete de post fragede cu apa minerala si le umplea cu rahat de trandafiri. Erau atat de gustoase! Pur si simplu le devoram. Mami ne facea cornulete de post cu bors, dar parca tot cele cu apa minerala ne placeau mai mult.
Cornulete fragede de post, cu ulei si apa minerala – Sfaturi utile
- Apa minerala trebuie sa fie foarte rece. O punem in frigider cu circa 2-3 ore inainte sa ne apucam de prepararea aluatului fraged de cornulete.
- Gemul pentru umplutura trebuie sa aiba o consistenta mai solida. Cel mai potrivit este magiunul, dar si gemul de prune este excelent (vezi aici reteta de gem de prune)
- Apa minerala, uleiul si zaharul trebuie mixate pana cand zaharul se dizolva, de aceea va sfatuiesc sa folositi un zahar tos fin.
- Pentru cornulete de post fragede, nu depasiti timpul de coacere. Suprafata cornuletelor trebuie sa fie foarte putin rumenita.
- Cornuletele de post se pastreaza intr-un recipient metalic, inchis ermetic, pentru 3-4 zile, la temperatura camerei.
Retete asemanatoare
Credits: Source