Hummus în stil italian

Hummus în stil italian

Există zeci de rețete de hummus, pe lângă cel clasic, iar una din cele mai gustoase este aceasta și este foarte ușor de făcut acasă. Este gata în maxim 10 minute și o puteți face oricând. De asemenea este o rețetă vegetariană și perfectă în post, dar și ca aperitiv la petreceri.

Conține năut gata fiert din conservă, capere și dublu concentrat de roșii de la Mutti.

ingrediente hummus

Dacă mă urmăriți, știți deja că am fost în vizită la fabrica Mutti din Parma și am văzut tot procesul de producție al conservelor de roșii. Vă spun asta pentru că vreau să vă povestesc câte ceva despre acest dublu concentrat de roșii. El nu este altceva decât o pastă de roșii foarte concentrată.
La Mutti, spre deosebire de restul fabricilor, concentratul de roșii nu este produs din resturile rămase după decojirea roșiilor pentru alte preparate. Aici, pasta concentrată de roșii este produsă din roșia întreagă, iar soiul de roșii folosit este unul foarte dulce cu multă pulpă. De aceea este atât de gustoasă. Ea conține 99,5 % roșii și 0,5% sare. Atât! Fără conservanți, coloranți sau alți aditivi. Vă puteți da seama de calitatea pastei de roșii în special după culoarea care este un roșu intens, dar mult mai deschis ca nuanță față de alte paste de roșii. Cu cât pasta de roșii (sau orice alt produs din roșii) este fiartă mai mult (pentru a putea procesa cojile sau roșiile verzi) cu atât ea va avea o culoare mai închisă.

tahini in hummus

Pentru că am vizitat una din fabricile Mutti și am văzut tot procesul de producție, începând cu recoltatul roșiilor de pe câmp și până la ambalare, trebuie să vă spun că selecția roșiilor este foarte strictă. În conserve nu ajunge nicio roșie verde, stricată sau cu orice alt defect. De aceea și gustul lor este întotdeauna la fel de bun. Se spune că este suficient să folosești un produs Mutti o singură dată ca să nu mai vrei să îl schimbi vreodată cu alt produs similar! Și trebuie să vă spun că din punctul meu de vedere a fost adevărat ? Vă invit și pe voi să încercați măcar odată ca să vedeți dacă e adevărat.

Hummus în stil italian

Hummus în stil italian

0 from 0 votes

Rețeta de Cristian BorodFel: AperitiveBucătărie MediteraneanăDificultate Foarte ușor

Porții

4

porții

Timp preparare

10

minute

Timp gătireminute
Calorii

178

kcal

Rețeta de humus foarte ușoară, vegetariană, de post

Ingrediente

  • 2 conserve năut fiert

  • Dublu concentrat de roșii Mutti

  • 1 cățel de usturoi

  • 1 linguriță capere

  • 3-4 linguri tahini (pastă de susan)

  • 1-2 roșii uscate

  • sare, piper

  • ulei de măsline extravirgin

  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

  • Punem năutul, caperele, usturoiul și puțin ulei de măsline într-un robot de bucătărie sau blender și mixăm până când obținem o pastă. Dacă este nevoie, mai adăugăm ulei de măsline.
  • Adăugăm dublu concentrat de roșii Mutti după gust, amestecăm , apoi condimentăm cu sare și piper.
  • Servim imediat cu ulei de măsline deasupra, decorat cu roșii cherry boabe de năut fiert și frunze de busuioc.

Tips & Tricks

  • O rețetă asemănătoare poate fi făcută cu boabe de fasole fiartă în loc de năut.

Dacă v-a plăcut această rețetă de hummus, nu uitați să încercați și Ardeii umpluți rețeta video.

Iar dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.

concentrat de rosii

Credits: Source