Ia și du-te

Dacă simți cumva că vremea de afară te scoate din casă și nu prea îți mai rămâne timp de stat prin bucătărie, rețeta de astăzi îți va fi de mare ajutor. Sandwich-uri savuroase care pot fi degustate atât calde cât și reci, iar de vrei să faci porție dublă află că se pretează foarte bine pentru a fi congelate.

Ingrediente necesare pentru 10 sandwich-uri

  • 400 grame piept de curcan
  • 2 cepe verzi
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • 1 ou
  • 10 felii pâine pentru toast
  • semințe de susan
  • semințe de chimen negru
  • ulei pentru prăjit

Pasul 1

Această rețetă o puteți prepara cu carne de pui, curcan sau chiar și creveți pentru un gust mai sofisticat. Pentru astăzi am pus la bătaie un piept de curcan pe care l-am amestecat în blender cu un ou, ceapă verde, verdețurile și mirodeniile.  Și aici aveți undă verde să condimentați după bunul plac. Eu am ales să folosesc multă verdeață pentru că suntem în sezon, dar puteți la fel de bine să folosiți amestec de curry, oregano, busuioc etc:

Pasul 2

Fiecare felie de pâine am uns-o cu un strat consistent de pastă de curcan:

Pasul 3

Am pregătit pe o farfurie un amestec de semințe de susan și semințe de chimen negru. Fiecare felie de păine am trecut-o prin acest amestec cu partea pe care am pus pasta de curcan:

Pasul 4

Am prăjit fiecare felie de păine pe ambele părți la foc moderat. O parte le-am înșfăcat pe loc, dar tot au mai scăpat câteva felii pentru mai târziu. Oricum un lucru e cert sunt super gustoase și ușor de preparat!

Poftă mare!

Cu drag,

Ioana

Credits: Source