Kinder Pinguin

M-am gândit să împărtășesc cu voi un deșert ușor și decadent ce vă va duce cu gândul la zilele înghețate de iarnă, reușind astfel prin fiecare îmbucătură să scăpați de caniculă acestei veri.

Pentru blat am folosit:

  • 100 grame unt
  • 125 grame zahăr brun
  • 50 grame ciocolată amăruie
  • 130 grame faină
  • ½ pliculeț de praf de copt
  • 2 ouă
  • 25 grame cacao
  • 200 ml lapte bătut

Pentru crema am folosit:

  • 300 ml friscă din lapte
  • 2 linguri lapte condensat
  • 1 lingură mare de miere
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 grame de gelatină

Pentru glazura 1:

  • 30 grame ciocolată amăruie
  • 20 grame unt

Pentru glazura 2:

  • 75 grame ciocolată amăruie
  • 30 grame unt
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură zahăr pudră

Pasul 1

Am început prin a prepara blatul umed. Am amestecat untul cu zahărul brun până s-a încorporat bine după care am adăugat ciocolată topită și am amestecat totul foarte bine. Am adăugat câte un ou pe rând, iar apaoi am adăugat ingredientele uscate și am amestecat timp de 10 minute toată compoziția. La final am adăugat laptele bătut după care am turnat compoziția în forme micuțe de tort ( au ieșit 6 ), dar se poate turna toată compoziția într-o tavă de cheesecake mare.

Pasul 2

Următorul pas a fost să dau compoziția la cuptor pentru 20-25 minute la temperatura de 165 grade. După ce s-a copt, am scos compoziția din forme și le-am lăsat să se răcească urmând apoi să le înjumătățesc.

Pasul 3

Pentru cremă am bătut frișcă după care am încorporat în ea mierea, zahărul vanilat, laptele condensat și gelatina, după care am turnat amestecul peste o jumătate de blat și am dat totul la frigider pentru 30 minute până acesta s-a întărit.

Pasul 4

Următorul pas a fost să prepar glazurile pe baie de aburi. Glazură 1 am turnat-o peste stratul de frișcă întărit și am pus cealaltă jumătate de blat peste, urmând că peste acest blat să torn glazură 2 și să dau totul la frigider pentru minim 2 ore. Cu cat desertul este mai rece cu atât va fi mai bun.

Enjoy,

Daniel

Credits: Source