Linguine cu ciuperci și lămâie

Valurile de căldură sufocante de care avem parte în ultimele săptămâni din păcate ne cam sistează cheful și sporul pentru gătit, așa că pentru a rezistă în bucătărie vă propun o rețeta simplă și rapidă, dar mai ales gustoasă.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 250 grame ciuperci brune
  • 250 grame paste linguine
  • 50 grame unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • 50 grame parmezan
  • o mână sănătoasă de pătrunjel
  • coaja de la o lămâie
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 2-3 căței de usturoi

Pasul 1

Am început prin a pune pastele la fiert în apă cu sare. După care am tocat ciupercile, usturoiul, pătrunjelul și pregătit zestul de la lămâie. Urmând să pun într-o tigaie jumătate din unt împreună cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se arde untul). Când untul s-a topit am pus ciupercile la călit timp de aproximativ 5-10 min până au devenit maronii:

Pasul 2

După ce ciupercile s-au terminat de prăjit, am adăugat usturoiul, pătrunjelul, coajă și sucul de lămâie, sare și piper după gust și restul de unt. Am mai lăsat totul la călit timp de maxim 5 minute:

După ce pastele au fiert conform timpului de pe ambalaj, le-am strecurat și am păstrat 50 ml din apă în care au fiert. Le-am pus înapoi în oală, apoi am turnat amestecul de ciuperci cu unt și am pus peste apă păstrată din paste împreună cu parmezanul. Am amestecat totul timp de 2 minute până acestea s-au încorporat perfect:

Pasul 4

Am servit pastele pe o farfurie albă și am ales să le pun sub formă de cuib peste care am mai adăugat pătrunjel proaspat, piper și parmesan, dar și câteva picături de lămâie proaspătă pentru a da un plus de prospețime preparatului:

Poftă mare,

Daniel

Credits: Source