PIZZA-CU-ALUAT-DIN-CARTOFI

PIZZA CU ALUAT DIN CARTOFI

Ingrediente (4 porții)

Pentru aluat:

100 gcartofi fierți tare
1ou
50 gamidon de cartofi
1ceapă mică
nucșoară
3-4 linguriulei
sare
piper

Pentru topping:

1 bilămozzarella (125 g)
185 gton bucăţi în conservă
100 groșii conservă
200 groșii cherry
60 gparmezan
1ceapă mică
1 cățelusturoi
sare
piper
zahăr
2 lingurițeulei de măsline
câteva frunzulițeoregano


Util

  • Savurează preparate fără glutenCând mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.

Preparare

1

Curăță ceapa și răzuiește-o împreună cu cartofii pe răzătoarea mare. Ametecă cu amidon și ou. Condimentează cu sare, piper și nucșoară și prăjește pe ambele părți, în ulei încins, până se obține un „aluat mare de pizza“ rumen.

2

Pentru topping, curăță ceapa și usturoiul, taie ceapa cubulețe și zdrobește usturoiul. Călește-le pe ambele în ulei încins. Adaugă roșiile din conservă, dă în clocot și condimentează cu oregano, sare, piper și puțin zahăr. Distribuie sosul de roșii pe blatul de cartofi.

3

Spală roșiile cherry, scurge mozzarella și taie-o felii împreună cu roșiile. Scurge de asemenea tonul și distribuie-l pe pizza împreună cu roșiile. Răzuiește parmezanul, presară împreună cu mozzarella deasupra și coace pizza în cuptorul încins la 200 grade Celsius (Gaz: treapta 4, aer recirculat 180 grade Celsius) aprox. 5 – 10 minute până se topește brânza.