Pizza cu aluat fraged de casa

Pizza cu blat fraged

Mod de preparare

Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza totul. Turnam apoi faina treptat, amestecand intai cu o lingura, apoi cu mana, pana cand obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii ligheanului. Eu am folosit mixerul Kitchen Aid si am amestecat toate ingredientele la mixer, iar la sfarsit am adaugat in ploaie faina, pana cand totul a devenit omogen si am obtinut un aluat moale dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat in acelasi vas sa creasca timp de o ora.Daca alatul il plamadim in lighean il vom acoperi si-l lasam sa creasca, la fel, timp de o ora.Intre timp taiem toate ingredientele pentru pizza, conform celor cerute.

Formele folosite de mine pentru pizza sunt tavi rotunde ca si cele de pizza, dar cu diametrul mai mare.Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit aproape in 2, pentru ca am facut 2 tavi, una mai mare(XL) si una mai mica(L).

Aluatul il intindem intai pe masa de lucru, apoi cu putina faina il intindem cu mainile, incercand sa fie perfect si de aceeasi grosime, pana devinde aproape de dimensiunea tavii.Il asezam in tava unsa cu putin ulei sau unt, dupa care ridicam putin aluatul pe margini si-l intepam cu o furculita pentru ca sa nu se ridice aluatul pe timpul coacerii, din cauza aerului cald, apoi incepem sa punem compozitia.

Intai ungem din plin cu ketchup sau sos pentru pizza (eu am folosit ketchup), apoi presuram putina mozzarella si incepem sa punem si celelalte ingrediente: intai ceapa, apoi carnaciorii, oregano, ciupercile, rosiile si inca putin ketchup iar la sfarsit ardeiul gras si cel iute.Ramane de presurat mozzarella, care o punem fie inainte de coacere fie dupa ce s-a copt pizza. Daca punem mozzarella dupa coacere vom pune intai tava la cuptor timp de 15-20 min pana se gateste compozitia, apoi o scoatem, presuram mozzarella si din nou dam tava la cuptor si o mai lasam 2-3 min sa se topeasca mozzarella. Eu am presurat mozzarella de la inceput si dupa aceea am introdus tava la cuptor, pentru ca alor mei le place ca mozzarella sa fie rumenita si nu doar topita. Facultativ, se pot pune si cateva masline negre, eu doar la una din tavi am pus, dupa cerintele membrilor de familie..!

Am introdus tava in cuptorul incins la 220 grade Celsius, la nivelul din mijloc, pe fundul tavii clasice de la cuptor.Timpul de coacere in ambele cazuri nu este mai mult de 15-22 min(pana cand marginile sunt rumenite), dupa care putem scoate pizza.Dupa coacere, transferam pizza pe o farfurie sau o portionam cu rola direct in tava.Se serveste fierbinte, nu cred ca ar avea nimeni rabdare sa astepte sa se raceasca, chiar daca clocoteste..!

A fost foarte delicioasa ..!

Pofta buna!