PIZZA-CU-CONOPIDA-SI-SOMON

PIZZA CU CONOPIDA SI SOMON

Ingrediente (2 porții)

1conopidă mică
80 gsomon afumat
2ouă
60 gsmântână
2 fireceapă verde
160 gbrânză Gouda
1 lingurițăamidon
2ulei
sare
piper


Preparare

1

Încinge cuptorul la 200 grade temperatură superioară/inferioară.

2

Spală și curăță conopida.

3

Răzuiește 400 g conopidă la răzătoarea mare și desprindeți restul în buchețele mici.

4

Amestecă conopida rasă într-un castron cu 1 lingură ulei și coace amestecul în cuptorul încins în prealabil, timp de 15 minute, la nivelul din mijloc. Lasă-l să se răcească puțin și frământă-l cu ouăle, brânza și amidonul. Condimentează cu sare și piper.

5

Împarte aluatul din conopidă în două și formează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt 2 pizza rotunde, cu un diametru de aproximativ 20 cm. Coace-le 15 minute, pe nivelul cel mai de jos.

6

Amestecă buchețelele de conopidă cu restul de ulei, sărează și coace-le într-o formă termorezistentă aproximativ 10 minute.

7

Taie somonul afumat fășii, spală ceapa verde și tai-o rondele fine.

8

Scoate blaturile de pizza din cuptor, unge-le cu smântână, așază somonul afumat, ceapa și buchețelele de conopidă pe acestea și mai coace încă 5 minute, la nivel mediu.