PIZZA LA MICROUNDE

PIZZA LA MICROUNDE

Ingrediente: 230 g aluat, 50 g sos de rosii, 65 g prosciutto cotto(2 felii), 50 g ciuperci foliate, 50 g cascaval ras

aluatul (ajunge pentru 3-4 bucati): 400 g faina, 350 ml lapte, 20 g unt, 8 g sare, 5 g drojdie
Am pus ingredientele uscate in vasul robotului, le-am amestecat. Apoi am pus,untul cubulete,iar laptele l-am turnat cite putin,in timp care robotul framinta la prima treapta. Dupa ce ingrendientele au format un aluat,care se dezlipea de pe peretele vasului,am marit viteza la 4, ca sa loveasca putin aluatul. Am format o bila (miinile unse cu putintel ulei) si am lasat la crescut.

Sosul: 200 ml piure de rosii fiert 3 g sare, 5 g usturoi ( 1 catel), 0,5 g piper, 8 g ulei masline

Dupa mixarea ingredientelor, am adaugat uleiul de masline.

Mod de preparare: Am pensulat tava speciala pentru pizza cu putin ulei de floarea soarelui. Am luat o parte din aluat,l-am intins pe tava cu degetele,dupa care l-am uns deasupra cu sos. Am pus sunca, ciupercile si cascavalul ras. Am pus-o 5 minute aparat. Am ales functiunea micro. (nu am ales programul de pizza,deoarece pizza mea,nu corespundea la cantitatea totala cu nici o masura a programului fix. Despre programul fix: – o pizza de 33-35 cm trebuie sa aibe maxim 380 g -a mea depasea-se pot face si pizza mai mici) Dupa acele 5 minute,aluatul crescuse,cascavalul se topise,dar nu era coapta deasupra.Asa ca am dat drumul mai departe la functiunea gril+micro inca 5 minute.