PIZZA MAYA

PIZZA MAYA

aluatul pentru 2 pizza 45×45 cm: 650 g faina, 500 ml lapte, 4 linguri ulei de masline, 15 g drojdie uscata, 15 g sare

umplutura: ciuperci, rosii bine coapte si moi, usturoi busuioc, sare si piper, ulei de masline, ementaler/cascaval razuit
Se pune faina in vasul robotului,se adauga drojdia,uleiul si sarea.Incepem a framinta lejer.
Putin cite putin,adaugam laptele. Framintam in continuare,pana aluatul se desprinde de pe vasul robotului. Formam 2 bile, pe care le ungem cu putin ulei, si le bagam in punga,pe care o inchidem/innodam/sucim bine,si hop la frigider cu ele Eu asa fac mereu cu aluatul asta. Parca iese mult mai pufos,daca creste la rece.

Intre timp,facem sosul si pregatim cu ce acoperim Am taiat ciupercile. Am spalat rosiile , le-am taiat bucati. Am spalat busuiocul,am taiat usturoiul bucati, sarat , piperat, si am bagat mixerul stick in vas. Am macinat,pina mi-a placut consistenta. Apoi am turnat ceva ulei de masline.Am invirtit putin cu o lopata. Cind credeti ca vi s-a facut pofta de pizza, scoateti aluatul din frigider, si il intindeti cu mina,pe o tava pensulata cu ulei.Lasati asa,pina vi se incinge cuptorul la cel putin 250°C. Cind cuptorul si-a atins temperatura,ungeti rapid foaia cu sos, imprastiati ciupercile,iar deasupra cascavalul razuit, si dati la la cuptorul incins.O lasati cit de rumena va place.