Paine pufoasa cu malai

Paine cu malai, reteta simpla la masina de paine Paine pufoasa cu malai, o reteta smpla si rapida pentru masina de paine. Paine cu malai pentru sandvisuri reteta pas cu pas. Paine cu faina de malai fina coapta la aparat.  Painea cu malai era specilaitatea bunicii mele. O facea cel putin o data pe luna […]

Read More »

Paste cu carne tocata si ciuperci (reteta multicooker)

Paste cu carne tocata si ciuperci, reteta rapida la multicooker Paste cu carne tocata si ciuperci la multicooker, reteta pas cu pas la multicooker Heinner. Reteta de paste penne cu carne tocata de vita si hribi. Mod de preparare paste cu sos italian (ragù) si ciuperci.  Ador pastele cu carne tocata si ciuperci, sunt preferatele […]

Read More »

Pui la cuptor, cu ierburi aromatice si unt

Am vazut reteta aceasta acum ceva timp pe canalul de Youtube al lui Jamie Oliver. Tin minte ca la cateva ore dupa ce am vazut filmuletul, am si facut puiul. Norocul a facut sa am de toate in casa. In Marea Britanie este un frumos obicei care se cheama “Sunday Roast”, care se traduce prin […]

Read More »

Chiftele din dovlecei si linte

Dovleceii sunt in topul preferintelor mele cand vine vorba de legume. Imi plac sub forma de chipsuri la cuptor, la gratar, in gogosi dulci, feliati subtire in salate sau, in cazul de fata in chiftele din dovlecei si linte. Ce-mi mai place e ca ii gasim pe toata perioada anului. Desi sunt adepta consumului de […]

Read More »

Salata de cartofi cu ton si rucola

Salata de cartofi cu ton si rucola – reteta simpla si rapida Pentru un pranz delicios va recomand aceasta salata de cartofi cu ton si rucola si sos de iaurt. Este o salata lejera si rapida, potrivita pentru intreaga familie. De obicei salatele de cartofi se fac cu maioneza, dar eu am preferat ceva mai […]

Read More »

Mic dejun cu ouă fripte și avocado

Mă întreabă soața dacă vreau avocado. Sincer, nu VREAU avocado niciodată. Îl mănânc mereu pentru că e acolo, într-o combinație sau alta. Aud că are calități. După mine, cea mai importantă calitate a lui e că e o grăsime vegetală peste care poți pune orice, da’ orice. E cazul acestui mic dejun format dintr-o jumătate […]

Read More »

Pâine cu cartofi în vremea coronavirusului

Prietenul meu, Gabriel Barbu, e brutar. Am lucrat împreună în diverse proiecte, până când s-a mutat în Spania. Acum e acolo, în auto-izolare, împrenă cu familia. S-a gândit și la noi, ăștia care nu suntem chiar atât de buni brutari, da’ am face o pâine acasă. Ca să nu mai spun că acum avem cu […]

Read More »

#Stayhome și încinge tigaia. Cursuri online de gătit

Cam toți ne întoarcem de pe-o parte pe alta în canapea zilele astea, de la atâta stat în casă. Până și câinele, neobișnuit să stați acasă atât, s-a plictisit de voi. Și al nostru de noi. De bine, de rău, avem marele internet la dispoziție și, pentru cei ce caută activități creative acasă, am niște […]

Read More »