Prajitura pufoasa si umeda cu mere

¼ ligurita sare

Cred ca deja nu
mai are rost sa va spun ca nu-mi plac prajiturile uscate. Stiti deja asta
Checurile si pandispanurile nu sunt in topul preferintelor mele. Fie,
pandispanurile cu fructe imi plac, dar sa aiba multe fructe. Balturile pufoase
si umede sunt in topul meu. Mai ales cand umiditatea e data de fructe  – in cazul de fata, mere.

Aceasta prajitura
pufoasa si umeda cu mere este reteta mamei mele. Este una dintre cele minim 4
prajituri pe care ni le face toamna, cand mergem acasa.  Este super aromata aromata, iar merele  care sunt inglobate in compozitie sunt o
adevarata incantare.

Prajitura este
exact cu va place voua: super simpla si super rapida. Tot ce va trebuie este un
mixer, o spatul si un bol; oua, zahar, faina si cateva mirodenii. Mixati ouale
cu zaharul, adaugati merele si faina, coaceti si in 30 de minute aveti
minunatia asta pufoasa si delicioasa.

Mai jos va las reteta si va recomand sa o faceti cu incredere, nu veti regreta.

Ingrediente (pentru
o tava de 20/30cm):

3 oua

300 g zahar

300 g mere
razuite (le cantarim gata razuite, cu tot cu zeama) – ~4-5 mere

250 g faina

10 g praf de copt
– 1 plic

Coaja razuita a
unei jumatati de portocala

1 lingurita
scortisoara

1 lingurita
extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat

¼ ligurita sare

Zahar pudra
pentru decor – optional

Cum procedam:

Mixam ouale cu
zaharul si sarea pana se dizolva tot zaharul si obtinem o spuma galben pal

Adaugam vanilia,
coaja de portocala si merele si le incoproram usor cu ajutorul unei spatule

Amestecam faina
cu scortisoara si praful de copt si o cernem peste compozitia cu ou si mar

O incorporam
foarte usor astfel incat sa nu stricam spuma de ou

Turnam compozitia
intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt

Coacem prajitura
in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

O lasam sa se racoreasca
in tava, apoi o scoatem pe un gratar de bucatarie , ao acoperim cu un prosop si
o lasam sa se raceasca complet

O portionam in
cuburi sau romburi si o pudram cu zahar

Poate fi mancata atat ca desert, cat si alaturi de cafeaua de dimineata.

Credits: Source