Pulpe de rață cu sos de portocale la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital

confit de rata

O cină poate fi mult mai romantică fără stresul că mâncarea ar putea să nu fie perfectă. Dar pentru momente ca acestea, când toată atenția se îndreaptă spre jumătatea ta mai bună, există Slow cooker-ul de la Crock Pot care are grijă ca totul să iasă ca la carte.
Câteodată ne place să ne rezervăm timp doar pentru noi și să ne răsfățăm. De data asta am pregătit pulpe de rață gătite lent la slow cooker care au mers perfect alături de un sos de portocale, foarte ușor de făcut. Încercați și voi! E foarte simplu de făcut iar carnea de rață va fi incredibil de gustoasă și de moale.

Pulpe de rață cu sos de portocale la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital

Pulpe de rață cu sos de portocale la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital

0 from 0 votes

Rețeta de Cristian BorodFel: PrincipalBucătărie FrenchDificultate Mediu

Porții

2

porții

Timp preparare

20

minute

Timp gătire

3

ore 

Ingrediente

  • 2-4 buc pulpe de rață

  • puțin ulei de măsline

  • orez fiert

  • 1 cățel de usturoi

  • 2 buc portocale

  • 50 g unt

  • 3 linguri miere

  • 50 ml lichior de portocale

  • 1 linguriță oțet

  • sare, piper

Mod de preparare

  • Sărăm și așezăm pulpele de rață în slow cooker cu puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.
  • Se setează slow cooker-ul Crock-Pot pe treapta a II-a de temperatură pentru 3 ore. Grăsimea de pe pulpele de rață se va topi, iar ele vor fierbe în această grăsime deosebit de gustoasă.
  • După ce au trecut cele 3 ore, luăm 3 linguri din grăsimea de rață și le punem într-o tigaie sau oală pentru sos. Adăugăm zeama de la 2 portocale și câteva felii din coaja acestora (fără partea albă). Mai adăugăm lichiorul de portocale, miere, oțet, sare și piper. Fierbem totul la foc mic câteva minute până când compoziția începe să se lege. La final adăugăm un cubuleț de unt, amestecăm și oprim focul.
  • Scoatem cu grijă pulpele de rață din slow cooker și le punem cu pielea în jos, într-o tigaie antiaderentă. Atenție, sunt extrem de moi și se rup ușor. Nu este nevoie să puneți ulei sau grăsime în tigaie. Pe foc mediu prăjim pulpele 1-2 minute, până când pielea devine aurie și crocantă.
  • Servim imediat cu orez și sosul de portocale. Vă garantez că va fi dragoste la prima degustare!

Tips & Tricks

  • Garnitura poate fi înlocuită cu salata, cartofi, orez sălbatic, cous-cous etc.

Poftă bună!

P.S. Dacă nu aveți slow-cooker și vă doriți unul, folosiți codul Maniac10 în coșul de cumpărături pe https://www.crockpot-romania.ro/ până în 9 februarie 2020 inclusiv și beneficiați de 10 % reducere indiferent de modelul pe care îl alelgeți!

Credits: Source