Rețetă de aluat de pizza rapid – CristineCuisine

Aluat rapid pentru PIZZA

Ingrediente pentru aluatul de pizza:

  • 45og faina simpla(650)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300ml apa fierbinte
  • o lingurita si jumatate de sare fina
  • 2 pliculete drojdie uscata(14g)

Mod de preparare:
        Intr-un vas amestecati faina cu sarea si drojdia uscata apoi faceti o adancitura in mijloc si puneti uleiul de masline si adaugati treptat apa fierbinte amestecand pana se incorporeaza toata apa si se formeaza un aluat nu prea tare.Daca este cazul mai adaugati putina faina.

        Il puneti pe un blat si il framantati foarte putin doar pana se omogenizeaza aluatul.Il impartiti in patru daca doriti pizza cu blat subtire si atunci va vor iesi 4 pizza sau daca doriti cu blat pufos il impartiti in 2 si va vor iesi doua pizza. 

        Daca doriti il puteti pune in folie alimentara la frigider si sa faceti a doua zi pizza sau puteti sa puneti in congelator si sa faceti pizza si peste 2-3 sapatamani. Eu de exemplu fac doua pizza si restul de aluat il pun la frigider si fac a doua zi inca doua.

        In momentul in care faceti pizza intindeti o foaie mai subtire sau mai groasa dupa cum va place,blat subtire sau pufos si o asezati in tava de pizza unsa in prealabil cu ulei de masline sau alt ulei vegetal(eu pun intr-o tava cu diametrul de 28cm,practic imi ies in total din tot aluatul 4 pizza cu blat subtire cu diametru de 28cm).Intepati foaia cu furculita ,o acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se odihneasca 20-30 minute timp in care dvs pregatiti sosul de pizza si ingredientele pe care le veti folosi la realizarea ei.Dupa 30 minute dati folia la o parte,ungeti blatul de pizza cu sos de rosii(nu puneti mult daca vreti sa iasa crocant) ,apoi adugati restul ingredientelor(de exemplu,ardei,ceapa,ciuperci,masline,salam,mozzarela,etc) si bagati in cuptorul preîncalzit la 230-240 grade adica temperatura mare ,pentru aproximativ 15 minute.Este simplu de facut asa ca acestea fiind spuse eu va urez spor la treaba si Pofta buna!