Tartă cu roșii și brânzeturi

Sunt mare iubitoare de roșii. Pe măsură ce voi împărtăși rețete cu voi, veți observa singuri. Le adaug aproape în orice mâncare, iubesc să fac chiar și dulceață de roșii. De aceea am și ales ca rețeta aceasta să mă reprezinte; o tartă simplă, dar foarte gustoasă, cu mai multe tipuri de roșii. 

Ingrediente

  •  20 g de drojdie
  •  1 linguriță de zahăr
  •  300 ml apă călduță
  •  75 ml ulei de măsline
  •  450 g făină 650
  •  1 triunghi de brânză brie
  •  100 g de mozzarella rasă
  •  1 cățel de usturoi
  •  1 baby morcov galben
  •  1 linguriță de oțet balsamic
  •  sare, piper
  •  roșii variate (5-6 cherry, 1 roșie kumata, 1 roșie obișnuită, o roșie verde)
  • pasta de măsline kalamata
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns marginile
  • semințe de susan

Pentru prepararea aluatului am frecat drojdia cu o linguriță de zahar, am adăugat apa călduța, uleiul de măsline și jumătate din cantitatea de făină. Am frământat puțin  pana am incorporat făina, apoi am adăugat sarea si restul de făină. Tot procesul a durat 15 minute și am obținut o bilă de aluat pe care am pus-o într-un castron înalt uns în prealabil cu ulei de măsline. L-am acoperit și l-am lăsat  să stea cuminte la loc călduț preț de o oră jumătate.

Cât timp aluatul a crescut m-am ocupat de umplutură. Am ras mozzarella, brânza brie am curățat-o și rupt-o în bucăți. Am taiat felii roșiile, morcovul și usturoiul. Toate ingredientele le-am pus într-un vas  asezonate cu sare, ulei de măsline, piper și o linguriță de oțet balsamic. Le-am lăsat așa cam jumătate de oră, după care am scurs excesul de suc lăsat de roșii. Am încins cuptorul la 180 de grade fără ventilație. Când aluatul a crescut așa cum vedeți, l-am întins într-un cerc pe masa cu puțină făină.

L-am uns cu pastă de măsline kalamata (așa m-au inspirat roșiile astea frumoase, m-au trimis in Grecia) apoi am presărat mozzarella rasă și cuburile de brânza brie. Am așezat roșiile, morcovul, usturoiul și am împăturit ușor marginile.

Am uns cu gălbenuș de ou marginile, am presărat semințe de susan alb și negru și la cuptor cu ea!

A stat în cuptor aproximativ 45 de minute (dar stați cu ochii pe ea după ce trec 30) până s-au rumenit marginile. Eu între timp am mai făcut una, atât de bună este!

Spor în toate și bon appetit!

Andreea Duția

Credits: Source